Hulp nodig kiezen boekhoudpakket?

Hulp nodig?

  Start adviestool

  Wat is een relatie in boekhouden?

  Een onderneming zonder relaties is als een woestijn zonder zand. Het ene kan niet zonder het andere bestaan. Iedere ondernemer heeft tal van relaties die ervoor zorgen dat de onderneming de benodigde winst binnenhaalt. En daarmee wordt de continuïteit gewaarborgd. De noemer relatie is een brede noemer waar onder meer de klant, de leverancier, de boekhouder en de prospect onder vallen. Elk van hen is een belangrijk type relatie voor de onderneming. Boekhoudkundig is het belangrijk om alle relaties in kaart te hebben die je bedrijf doen draaien. Dit biedt namelijk tal van voordelen die de dagelijkse werking en de administratieve rompslomp vereenvoudigen.

  Al je relaties direct in je boekhouding

  Een goed en bijgewerkt relatiebestand is onontbeerlijk om je boekhouding op orde te hebben. Je wilt daarom weten wie je leveranciers en klanten zijn. Maar ook welke specifieke kenmerken gelden voor deze relaties. Voor je klanten wil je bijvoorbeeld weten naar welk adres of e-mailadres je de verkoopfactuur kan sturen. En voor leveranciers wil je de betalingstermijn bijhouden, zodat je de facturen op tijd kan betalen.

  Je kan zo’n relatiebestand natuurlijk eenvoudig in Excel op je computer bijhouden. Maar het is handiger om dit direct in een professioneel boekhoudprogramma te doen. In het boekhoudpakket kunnen de relatiegegevens dan direct aan de facturatie en debiteurenbeheer worden gekoppeld. Hiermee kan je taken automatiseren en fouten voorkomen.

  Enkele voordelen van een bijgewerkt relatiebestand

  Een overzicht van alle gegevens van je relaties

  Dankzij een bijgewerkt relatiebestand heb je een duidelijk en correct overzicht van alle gegevens van je relaties. Dit geldt bijvoorbeeld voor de naam van de onderneming, het adres en andere contactgegevens. Maar zeker ook de specifieke kenmerken per type relatie. Denk onder andere aan de betalingscondities of kredietfaciliteiten die je hebt afgesproken per klant.

  Koppelen van je relaties aan je boekhouding

  Je relatiebestand koppelen aan je financiële administratie is zeer nuttig. Zo krijg je meteen een idee hoeveel je afgelopen jaar aan een bepaalde leverancier hebt uitgegeven. Net zoals je in een oogopslag kunt zien welke klant voor de meeste inkomsten en winst zorgde. Voor een gezonde onderneming zijn deze relaties in je boekhouding zeer belangrijk. Of wat dacht je van het koppelen van je relatiebestand aan je agenda-afspraken? Je ziet, er zijn tal van mogelijkheden hoe de integratie van het relatiebestand in de boekhouding jou kunnen helpen.

  Vereenvoudigde correspondentie

  Denk hierbij bijvoorbeeld aan de nieuwe marketingcampagne die je graag in bulk naar al je relaties wilt sturen. Een bijgewerkt relatiebestand is dan een grote hulp. Met enkele klikken stuur je jouw marketingcampagne naar je hele relatiebestand. Handig, niet

  Overzicht van geleverde diensten

  Verder zien we vaak dat ondernemingen ook hun geleverde diensten of werkzaamheden aan een relatie koppelen. Hierdoor hebben deze bedrijven een overzicht van de belangrijkste diensten die afgenomen worden. Nuttig als je het huidige dienstenpakket wilt evalueren en wilt aanpassen. Vraag en aanbod, you know.

  Het zal wel duidelijk zijn dat je met een relatiebestand zo ver kunt gaan als je zelf maar wilt.


  Weten wanneer er weer een nieuw blog online staat? Laat je email achter en we mailen je direct.