Hulp nodig kiezen boekhoudpakket?

Hulp nodig?

  Start adviestool

  Wat is de kleineondernemersregeling?

  Btw betalen… het is niet meteen het meest aangename moment voor de ondernemer. Hoe minder btw je moet betalen, hoe beter! In dat geval heeft de Belastingdienst met de zogenaamde kleineondernemersregeling, ook wel KOR genoemd, waarschijnlijk fantastisch nieuws voor de kleine ondernemer en zzp’er. Deze regeling zorgt er namelijk voor dat je als ondernemer in sommige gevallen vrijgesteld bent van btw.

  De kleineondernemersregeling is een regeling voor kleine ondernemingen en zzp’ers waarbij je vrijgesteld kan worden van btw en je geen aangifte omzetbelasting meer hoeft te doen.

  De kleineondernemersregeling aanvragen

  Voor wie geldt de kleineondernemersregeling nu eigenlijk precies? De Belastingdienst heeft enkele voorwaarden in het leven geroepen waaraan je als onderneming moet voldoen om van de regeling gebruik te kunnen maken:

  • Een eerste vereiste is dat de onderneming in Nederland is gevestigd.
  • Ten tweede is het een vereiste dat je onderneming in één jaar niet meer dan EUR 20.000 aan omzet hebt.
  • Tot slot kunnen ook andere rechtspersonen dan een eenmanszaak (zzp’er) of een samenwerkingsverband gebruik maken van de KOR. Denk bijvoorbeeld aan een vof, stichting, vereniging of BV.

  Om gebruik te maken van de kleineondernemersregeling moet je een verzoek indienen bij de Belastingdienst. Zodra je verzoek is goedgekeurd, valt ook de verplichting weg om btw-aangifte te doen.

  Kom je in aanmerking voor de KOR, dan verstuur je facturen zonder btw en mag je geen btw meer aftrekken. Ook hoef je dan geen btw-aangifte meer te doen.

  Je boekhoudpakket en de kleineondernemersregeling

  Ook voor de kleine ondernemer loont het om een goed boekhoudpakket te gebruiken. Je kan daardoor tijd en geld besparen. Zorg er natuurlijk wel voor dat je niet teveel geld uitgeeft aan boekhoudsoftware en de kosten voor een boekhouder of accountant. Zo houdt je meer geld over voor jezelf of om te investeren in je bedrijf.

  Als je in aanmerking komt voor de kleineondernemersregeling is het handig als je in je boekhoudpakket kan aangeven dat je vrijgesteld bent van btw. Dit kan namelijk niet in alle boekhoudpakketten.

  Om je boekhoudhouding te doen is het belangrijk dat je een goed pakket kiest. De verschillen tussen boekhoudprogramma’s zijn groot en later overstappen is lastig.

  Hulp nodig bij de keuze van een goed boekhoudprogramma?

  • Origoo geeft je gratis advies
  • Het kost je 5 minuten van je tijd
  • En binnen 1 werkdag krijg je een onafhankelijk advies met het beste pakket

  Start advies


  Weten wanneer er weer een nieuw blog online staat? Laat je email achter en we mailen je direct.