Hulp nodig kiezen boekhoudpakket?

Hulp nodig?

  Start adviestool

  Boekhoudpakket vergelijken

  Boekhoudpakket vergelijken? Ben je ondernemer en wil je een nieuw boekhoudpakket aanschaffen. Doe dan de gratis Origoo check. Wij vergelijken alle Nederlandse boekhoudpakketten zodat jij de beste keuze kan maken.

  Jaarlijks zijn er alleen al in Nederland meer dan 100.000 ondernemers en zzp’ers op zoek naar nieuwe boekhoudsoftware. En met meer dan 100 verschillende aanbieders is het lastig om alle boekhoudpakketten te vergelijken. Want waar begin je met zoeken? Wat is er te koop? En weet je eigenlijk wel precies waar je naar op zoek bent? En hoe ga je nu eigenlijk een boekhoudpakket vergelijken?

  Dat is nu juist waar wij ondernemers, zzp’ers en MKB bij helpen. Wij helpen je ontdekken waar je nu eigenlijk naar op zoek bent in een boekhoudpakket. En vervolgens vergelijken we alle aanbieders met elkaar zodat jij het beste pakket kan kiezen.

  Boekhoudpakket vergelijken? Waar moet je op letten.

  Er zijn heel veel zaken waar je goed op moet letten voor je een boekhoudpakket kiest. Zo zijn er grote verschillen tussen de boekhoudpakketten onderling, maar ook tussen de leveranciers. Niet alleen de software zelf is belangrijk. Ook de ondersteuning die wordt geboden door de leveranciers en de manier waarop zij de klanten willen helpen.

  Boekhoudpakket vergelijken

  Ontdek waar je precies naar op zoek bent

  Zo wil je ten eerste heel goed weten van jezelf waar je precies naar op zoek bent. De vraag op Social Media stellen wat het beste boekhoudpakket is, leidt waarschijnlijk niet tot het beste resultaat. Bedenk eerst heel goed waar je precies naar op zoek bent, voordat je op zoek gaat naar een nieuw boekhoudpakket.

  Heel vaak zien wij ondernemers op LinkedIn de vraag stellen, welk boekhoudpakket ze moeten kiezen. En dan worden er tientallen verschillende pakketten genoemd. Vaak zijn dit overigens reacties van de softwareleveranciers zelf, dus niet onafhankelijk. Maar hoe kan je een goed pakket aanbevelen als je niet eens weet wat jij als gebruiker precies wilt? Op deze manier kan je niet goed een boekhoudpakket vergelijken.

  Zorg dat je niet teveel betaalt

  Een ander belangrijk aspect waar je op moet letten is de prijs. Als je een boekhoudpakket kiest dat veel meer kan dan je eigenlijk nodig hebt, dan betaal je waarschijnlijk te veel. Beter is het dan om een goedkoper boekhoudpakket te kiezen met alleen de functionaliteit die je echt nodig hebt. Hierbij moet je wel opletten dat je mogelijk in de toekomst meer functionaliteit wilt gaan gebruiken dan nu direct nodig is. Je groeit namelijk als bedrijf wel verder. Let hier dus goed op.

  Wat is er rondom het boekhoudpakket nog meer geregeld?

  Behalve de prijs en functionaliteit van een boekhoudpakket is het ook heel belangrijk dat er allerlei zaken rondom het boekhoudpakket goed geregeld zijn. Denk hierbij aan:

  • De aanwezigheid van een helpdesk
  • De back-up mogelijkheden van al jouw data
  • De beveiliging en privacy van je gegevens
  • De flexibiliteit van aantal gebruikers en administraties
  • De mogelijkheid om met een online boekhouder samen te werken

  Is het boekhoudpakket geschikt voor jouw branche?

  Ook is het zo dat boekhoudpakketten vaak voor één of een aantal specifieke branches zijn gemaakt. Het is daarom belangrijk dat het boekhoudprogramma goed aansluit bij de specifieke karakteristieken die passen bij jouw branche. Vraag daarom gerust aan branchegenoten welke boekhoudsoftware zij gebruiken, en of ze er tevreden over zijn.

  Hoe moeilijk is het om te stoppen of over te stappen?

  En tenslotte eentje die heel belangrijk is, maar vaak wordt vergeten. Wat gebeurt er als je wilt stoppen met het boekhoudpakket? Wordt de data voor langere tijd bewaard en is deze dan nog toegankelijk? Hoe behulpzaam is de softwareleverancier van de boekhoudsoftware met het aanleveren van de gegevens zodat deze eventueel in een nieuw boekhoudpakket kunnen worden ingelezen? Onze ervaring is dat hier grote verschillen inzitten hoe leveranciers hiermee omgaan. En bij het maken van je keuze is dit wel prettig om vooraf duidelijkheid over te hebben.

  Wij helpen je bij het vergelijken van boekhoudsoftware

  Je moet dus met ontzettend veel zaken rekening houden bij het uitzoeken van een boekhoudpakket. Als je dit allemaal zelf zou moeten uitvinden, dan ben je heel lang bezig met een boekhoudpakket vergelijken. Maar gelukkig hebben wij al veel werk voor je gedaan en kunnen wij je snel verder helpen.

  Online vragenlijsten

  Door het stellen van een aantal slimme vragen in onze online survey weten wij binnen 8 minuten waar jij precies naar op zoek bent. Deze online vragenlijst kan je in je eigen tempo en op ieder moment van de dag invullen. De antwoorden worden gewoon voor je bewaard, dus je kan altijd doorgaan waar je de vorige keer was gebleven. Met jouw antwoorden uit de online vragenlijst kunnen wij voor meer dan 300 functionaliteiten in boekhoudpakketten vaststellen of jij deze wel of niet nodig hebt.

  Boekhoudpakket vergelijken

  Op basis van jouw antwoorden en profiel gaan we alle pakketten en leveranciers met elkaar vergelijken. Wij streven ernaar een top drie voor je samen te stellen met de pakketten en leveranciers die het beste bij jou passen. Hierbij geven we dan duidelijk aan wat de onderscheidende positieve en negatieve punten zijn van de verschillende pakketten. Eventueel kunnen we ook jouw huidige boekhoudpakket vergelijken met de andere programma’s op de markt. Zo helpen we jou de beste keuze te maken.

  Testen van de software

  Tenslotte is het belangrijk dat je eerst het boekhoudpakket van jouw keuze goed test alvorens je het definitief koopt. Je vraagt ook eerst een proefrit alvorens je een auto koopt. Vaak bieden softwareleveranciers de mogelijkheid om een pakket 30 dagen te testen alvorens je gaat betalen. Zo kan je eerst proberen of het pakket wel de verwachtingen waarmaakt.

  Wat bieden wij voor jou?

  In de eerste plaats bespaart het je zeeën van tijd als wij je helpen bij het uitkiezen van nieuwe boekhoudsoftware. Wij hebben slimme tools die hierbij ondersteunen. Ook hebben wij de noodzakelijke kennis van alle boekhoudpakketten en leveranciers die hiervoor nodig is.

  Wij helpen je gratis. Wel krijgen we hiervoor een vergoeding van de softwareleverancier bij wie jij uiteindelijk je nieuwe boekhoudpakket aanschaft. Hierbij blijven wij altijd onafhankelijk, we trekken geen leveranciers of pakketten voor. Hiermee onderscheiden wij ons van vergelijkingssites voor boekhoudsoftware die leveranciers op de eerste plaats zetten, als deze het meeste betalen. Dit geeft een verkeerd beeld aan jou als klant, en hier zijn wij dan ook pertinent tegen.

  Tenslotte willen wij jou helpen het beste uit je nieuwe boekhoudsoftware te halen en uiteindelijk succesvol te zien. Daarom bieden wij je een online platform waar je ook in te toekomst zo goed mogelijk wordt geholpen bij het gebruik van jouw boekhoudpakket.


  Weten wanneer er weer een nieuw blog online staat? Laat je email achter en we mailen je direct.